Klubblogga

i samarbete med:

Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden Västerås Turistbyrå ACC Best Western Västerås Mälarcamping Växhuset Västmanlandsmusiken Svenska Schackbutiken Skultuna Glentons Subway Jensen's Grekiska Kolgrillsbaren Pizzeria Amore Choys Sportsbar Westermo

Schack-SM 2011

Västerås 16-24 juli

 

 

Efteranmälan till weekend och S4an-mästaren

Det går fort­farande bra att anmäla sig till Weekend­turneringen och Schack4an­mästaren. Anmäl dig via formuläret här på SM-hemsidan eller genom mejl till SM-kansliet. Det går även att anmäla sig och betala på plats utan extra kostnad.

 

2011-03-02

Intervju med Peter Halvarsson

Peter Halvarsson

I samband med årets SM lanseras ett nytt anmälnings­system som är kopplat till SSF:s medlems­register. En av de första som använde sig av det nya systemet och anmälde sig till SM i Västerås var konstruk­tören själv, CS-ledamoten tillika ordföranden i Informations­kommittén, Peter Halvarsson från Linköpings ASS. Vi fick en prat­stund med honom.

Hej Peter! Du var en av de första som anmälde sig till SM i Västerås, vad var det som lockade dig?

Jag brukar försöka spela SM. Jag tycker om SM som tävling, där man får spela schack koncentrerat under en tid. Det är många ansikten och spelare man lär känna över åren som man får chansen att träffa igen. Jag tror att Västerås kommer att göra ett toppen­arrangemang, och när SM i år dessutom får en klass­höjning med staunton­bräden och digital­klockor borde det bli succé!

Du har designat det nya anmälningssystemet. Kan du säga några ord om det?

Äntligen! Det här är en funktionalitet som både arrangörer och deltagare kan uppskatta. Medlems­registret har nu ett klass­register som innehåller alla resultat ifrån 1994 och framåt. Det gör att man kan klicka runt i årets SM-deltagares gamla SM-resultat och få upp alla individuella placeringar och poäng. Arrangören får allt serverat för anmälan: klass­kontroll, anmälnings­listor, antal anmälda från medlems­registret, som har alla kontakt­uppgifter och rating­tal för dem som ska delta.

Gällande gamla SM-resultat så är klubb­tillhörigheten innan 2008 ej korrekt, men det är ett problem som vi hoppas korrigera under våren. Det dyker säkert upp några inkörs­problem längs med vägen, men jag har tilltro till att det ska ge en tillfreds­ställande service!

Sen vill jag nämna Frans Dahlstedt och Kent Vänman som matat in alla SM-resultat sen 1994. Det är en diger uppgift att få allt korrekt med 12 000 individuella resultat i 1 000 grupper!

När jag klickar runt i systemet ser jag att du har en andraplats i klass I från 2008 som bästa resultat. Hur tror du att det går för dig i år?

Det stämmer, jag har faktiskt endast deltagit i klass I genom åren. Med all tid som jag lägger på att få fart på schacket i klubben och Sverige så blir förberedelserna lidande, så jag kommer att vara nöjd med att fortsätta spela i klass I ett tag till, tror jag. Men mästarklassen vore ju kul något år!

<-- Tillbaka till startsidan