Klubblogga

i samarbete med:

Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden Västerås Turistbyrå ACC Best Western Västerås Mälarcamping Växhuset Västmanlandsmusiken Svenska Schackbutiken Skultuna Glentons Subway Jensen's Grekiska Kolgrillsbaren Pizzeria Amore Choys Sportsbar Westermo

Schack-SM 2011

Västerås 16-24 juli

FAQ

Q Livesändningsbrädet fyller upp hela skärmen och jag kommer inte åt de andra partierna, vad göra?

A Det är för att din webbläsare är maximerad. Om du trycker på återställ-knappen uppe i högra hörnet (till vänster om krysset) kan du sedan ställa in önskat storlek på webbläsaren så att alla partier kommer med.

 

Q Får jag tillbaka pengarna om jag avanmäler mig?

A Japp! Så länge du inte kommer sista dagen och vill ta tillbaka din anmälan så betalar vi tillbaka hela anmälningsavgiften i händelse av avanmälan.

 

Q Vem anger jag som betalningsmottagare när jag ska betala in startavgiften?

A Västerås Schackklubb.

 

Q Jag uppgav koden "SCHACK" på campingen men de gav ingen rabatt. Har vi Schack-SM-deltagare ingen rabatt där?

A Nej, campingen har högsäsong och räknar med att få fullt ändå, men uppge gärna koden "SCHACK" ändå eftersom SM-arrangörerna får viss procent på alla schackbokningar på just campingen.

 

Q Mitt LASK-tal räcker inte till för att jag ska få dispens till högre klass, men däremot mitt Elo. Får jag dispens då?

A Ja! Mejla anmalan@vasterasschack.se och be om att få dispens med hänvisning till ert elotal.

 

Q Hur funkar det med de 30 extra sekunderna man får efter varje drag, skruvar man tillbaka klockan?

A Nej, alla klasser spelas med digitala klockor som automatiskt lägger till den extra tiden.

 

Q Jag råkade anmäla mig till fel klass, hur gör jag nu?

A Skicka ett mejl till anmalan@vasterasschack.se och tala om var du vill spela, så lägger vi manuellt in dig i rätt klass.

 

Q Jag kan inte välja den klass som jag är kvalificerad att delta i, vad göra?

A Resultaten för alla SM-tävlingar från 1994 har mödo­samt matats in i medlems­systemet, men ett och annat fel har ofrån­kom­ligen smugit sig in, vilket kan göra att din korrekta klass inte finns med bland alter­nativen. Om du inte har spelat något SM efter 1993 finns inte din klass­till­hörig­het inlagd. Kanske har du spelat upp eller ner dig i någon annan sanktio­nerad tur­nering? Oavsett orsaken går det lätt att åtgärda en felaktig klass­till­hörig­het genom att mejla anmalan@vasterasschack.se och för­klara prob­lemet, så lägger vi manuellt in dig i rätt klass.

 

Q Hur kommer det sig att SM går senare än vanligt i Västerås 2011?

A Den 7–9 juli 2011 arrangeras den gigantiska årliga motor­träffen Power Big Meet, som slukar allt som finns i form av hotell­rum, vandrar­hem och camping. Vi tror inte att senare­läggningen ska ha någon negativ inverkan på deltagar­antalet. Det blir exempel­vis ingen krock med Politiken Cup, efter­som den tävlingen spelas första veckan i augusti 2011.